Niin ihanaa!! Suosittelen lämpimästi pähkinän ystäville. Ja mikäli hasselpähkinä tuntuu liian voimakkaalle niin kokeilepa vaikka mantelista. Mutta varo, tätä menee suuhun pala jos toinenkin ihan vaan vahingossa. Ohjeen otin HerkkuHovilta.
HASSELPÄHKINÄ-FARIINIRAITA KAKKU
150g voita
2dl sokeria
3 munaa
2dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl ranskankermaa
Fariiniraidat:
½dl jauhettuja hasselpähkinöitä
½dl fariinisokeria
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
-Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää yhdessä ranskankerman kanssa.
Sekoita vain sen verran että aineet sekoittuvat.
- Voitele ja korppujauhota vuoka, kaada puolet taikinasta ja paina lusikalla ura pähkinäseosta varten. Lisää pähkinä-fariiniseos uraan ja lusikoi loput taikinat päälle. Tasoita pinta.
Paista alatasolla, 175 asteessa 50-55 minuuttia
HASSELPÄHKINÄ-FARIINIRAITA KAKKU
150g voita
2dl sokeria
3 munaa
2dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl ranskankermaa
Fariiniraidat:
½dl jauhettuja hasselpähkinöitä
½dl fariinisokeria
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
-Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää yhdessä ranskankerman kanssa.
Sekoita vain sen verran että aineet sekoittuvat.
- Voitele ja korppujauhota vuoka, kaada puolet taikinasta ja paina lusikalla ura pähkinäseosta varten. Lisää pähkinä-fariiniseos uraan ja lusikoi loput taikinat päälle. Tasoita pinta.
Paista alatasolla, 175 asteessa 50-55 minuuttia